EASA szabályozás

A Biztonsági Charta részleteit a nem kereskedelmi célú általános légiközlekedésre vonatkozó Annex (melléklet) tartalmazza.

Az Annex melléklet teljes magyar verziója megtalálható a ( https://flybook.hu/gyor-setarepules/jogi-nyilatkozat/ ) linken, illetve részletezve az Easa Charta ( https://flybook.hu/easa-charta/ ) almenü pontjaiban.

Az utasok részére a következő információkat kell rendelkezésre bocsátani:

Tájékoztatni kell az utast, hogy a költségmegosztott repülésekre vonatkozó biztonsági szabályok nem annyira szigorúak, mint a kereskedelmi célú légi járatok esetében . Ez azt jelenti, hogy több kockázatot jelent a költségmegosztásos repülés, mint egy kereskedelmi légijárat (beleértve a rendőrségi felügyeletet és az utasbiztonsági ellenőrzést), ahol sokkal szigorúbb biztonsági szabályok vonatkoznak, és ahol a légi jármű, a pilóta és a repülőgép az üzemeltető folyamatos ellenőrzéseknek és szigorú felügyeleti szabályoknak van alávetve. Ezek a különbségek nem befolyásolják közvetlenül a repülés biztonságát. A légijármű üzemeltetését, karbantartását illetően azonos biztonsági feltételekkel repülhetnek.

A flybook.hu honlapon közzétett, bárki számára elérhető repülési lehetőségeket az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (továbbiakban: EASA) irányelvei szerint és a hivatallal való együttműködés alapján végezzük. 2018.04.12. nappal írtuk alá az EASA által jóváhagyott alapszabályt.