Pilóta kódex

Pilóta magatartási kódex:

(1) A pilóta az egyetlen, aki jogosult a repülés végrehajtására és a repülésre vonatkozó döntések meghozatalára a repülőgép fedélzetén. Az utas részéről soha nem szabad a pilótára nyomást gyakorolni a repülés végrehajtásával kapcsolatban. Az utast tájékoztatni kell, hogy a járat bármikor és bármilyen okból törölhető.

(2) A nem kereskedelmi jellegű kisgépes repülésben bekövetkező balesetek elsődleges oka a rossz időjárási körülmények. Az időjárási viszonyok gyorsan változhatnak, ennek következtében a pilóta lemondhatja a repülést. Ezért a pilóta tájékoztatja az utast az időjárás-előrejelzés függvényében a járat megvalósíthatóságáról. Az utas jelenléte nem befolyásolhatja a pilótát a repülés végrehajtásával kapcsolatban.

(3) A pilóta bármikor, bármilyen okból (biztonság vagy üzemelés) elutasíthatja az utas beszállását a repülőgépbe.

(4) Az EU biztonsági szabályai csak magánszemélyek számára  engedélyezi a költségmegosztásos járatokat, ha a közvetlen költség (azaz a költség közvetlenül a repüléshez, pl. üzemanyag, repülőtéri illetékek, repülőgép bérleti díja) viselője minden fél, beleértve a pilótát is. A költségmegosztott járatoknak nem lehet nyereségük.
Ha a repülés nem az EU biztonsági szabályainak megfelelően költségmegosztott repülés, akkor a járat kereskedelmi repülésnek minősül és a kereskedelmi légi üzemeltetési szabályokat kell alkalmazni.

(5) A repülés előtt a pilóta mindig jelzi a költségmegosztott repüléshez használt repülőgépek típusát. Amikor a repülőgép típusa megváltozik, a pilóta tájékoztatja az utast a változásról.

(6) A költségmegosztott repülés a nem kereskedelmi célú légi járatokra vonatkozó szabályok szeint van végrehajtva, amelyeket magánlégijármű-pilóták végeznek.

(7) A pilóta tájékoztatja az utasról, hogy a fedélzeten nem állnak rendelkezésre WC-k. A magatartási kódexet a pilóta elismeri